איך מכינים את עוגת יום הולדת קלאסית

איך מכינים את עוגת יום הולדת קלאסית

כשלמדתי לתואר הראשון הכרתי את תמר טבק, בחורה עם כשרון מופלא לאפייה. במשך שלוש שנים קיבלתי ממנה מתנה - עוגה ליום הולדתי. אלו היו הרגעים המתוקים של יום

רוצים לארח בסטייל? הוסיפו קערות מסוגננות שהכנתם בעצמכם
הטיפ המושלם לקירור משקאות!
קוויקי: איך מכינים עוגיות שיסחטו מחמאות מבלי להתאמץ!
כשלמדתי לתואר הראשון הכרתי את תמר טבק, בחורה עם כשרון מופלא לאפייה. במשך שלוש שנים קיבלתי ממנה מתנה – עוגה ליום הולדתי. אלו היו הרגעים המתוקים של יום הולדתי. אני שמחה לשתף אתכם בעוגת יום ההולדת שקיבלתי ממנה השנה. עוגה צבעונית ומרגשת. ממולץ בחום.

תמונה לעוגת יום הולדת

מתכון לעוגת שוקולד מקושטת (תבנית עגולה בקוטר 24-26):

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

4 ביצים

1 כף ליקר או רום

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ״ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות. שלב ראשון להפריד את החלמון והחלבון.

להקציף את החלבונים עם הסוכר.

להמיס שוקולד מריר עם חמאה ולערבב היטב עד שהכל נמס. לצנן מעט ואז להוסיף את החלמונים.

ניתן להוסיף בשלב זה את האלכוהול.

לשפוך את תערובת השוקולד לתוך החלבונים המוקצפים שהכנו,

לפזר כשליש מכמות הקמח ולערבב ע״י סיבוב ליפופים ולחזור על הפעולה עד שהקמח נטמע בבלילה.

להכניס לתנור ל- 27-30 דקות (בדיקה ע״י קיסם).

 

הציפוי:

לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה וכשהיא מגיעה לסף רתיחה – למזוג על השוקולד ולערבב היטב עד שכל השוקולד נמס ולצפות את העוגה מכל הכיוונים.

 

קישוטים:

3 חבילות קליק שחור-לבן. מומלץ לשמור בקירור לפני השימוש.

4 חבילות גליליות (שימו לב שהגלילות לא נשארות טריות להרבה זמן לאחר שפותחים אותן ובמגע עם הציפוי הן נהיות לחות, אז רצוי לעשות זאת ברגע האחרון או להשתמש במשהו אחר. אם משתמשים המקופלת או כיפכף – מומלץ לשמור בקירור לפני כדי שלא ימסו ביד).

.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0